LocatieTelefon

Usi industriale sectionale

Usi industriale sectionale

Usile industriale sectionale sunt compuse din panouri termoizolate. Panourile sunt tip sandwich din tabla de otel cu grosimea de 0.5 mm galvanizata si vopsita electrostatic cu spuma poliuretanica de inalta densitate de 40 mm grosime, si cheder4 la imbinare avand un coeficient termic de transfer foarte bun de k=0.495 W/ mp*K (prin comparatie, coeficientul de transfer termic al tamplariei cu geam termopan este K 1 1,2 watt/mpK).Inaltimea standard a panourilor este de 500mm si 610mm. In interiorul panoului o banda suplimentara solida din otel asigura o fixare foarte buna a balamalelor.

Usi industriale sectionale nu ocupa spatiul exterior, deoarece se deschide in interior pe tavanul cladirii, astfel incat atat spatiul interior cat si cel exterior poate fi utilizat la maxim. Fiecare panou al usi de garaj are propria conexiune cu sistemul de rulare, astfel creste durabilitatea si eficienta folosirii usi industriale

Interiorul usilor industriale sectionale este caracterizat de trei componente principale: feroneria, sistemul de rulare si sistemul de echilibrare. Toate partile sunt galvanizate, prevenind chiar si cea mai mica coroziune.

Balamalele laterale si cele intermediare unesc panourile usi industriale sectionale. Rolele din nailon contin rulmenti cu bile pentru a avea o miscare usoara, fara frecare si fara zgomot a usi lor industriale in sinele sistemului de rulare. 

Tocurile laterale ofera mai multa siguranta deoarece sunt inchise si au sina verticala inclusa astfel incat sa protejeze impotriva patrunderii mainilor sau a diferitelor obiecte în calea de rulare.

Golul de usa este etansat pe toate laturile folosindu-se garnituri EPDM, din cauciuc aditivat permanent elastic, asigurand o maxima izolare termica si fonica a usi industriale. 

In standard usi le sectionale sunt echipate cu dispozitive de siguranta rupere arc si rupere cablu pentru a respecta normele europene de securitate in exploatare. Nu exista dimensiuni standard, fiecare usa industriala sectionala fiind produsa exact dupa dimensiunile de gol solicitat de dumneavoastra!!!!

Culori disponibile

Culorile disponibile in varianta standard la usi industriale  sunt RAL9002(alb), RAL9006(gri), RAL5010(albastru), RAL3000(rosu). Aceste culori sunt realizate prin acoperirea cu pulberi epoxipoliesterice, dar panourile se pot vopsii in orice culoare din gama RAL

Variante de usi industriale

Usi le sectionale industriale pot fi produse intr-o multitudine de variante:

Usi industriale cu suprafete vitrate din aluminiu cu geam acrylic sau sticla securit.(partial sau total vitrata)

Usi industriale cu ferestre dreptunghiulare

Usi industriale cu usa pietonala inclusa

Usi industriale cu sisteme de rulare ce se pot adapta oricaror cerinte functionale si arhitecturale

Tipuri de usi industriale

Usile industriale sectionale se pot adapta in procesul de productie atat cerintelor arhitecturale cat si nevoilor logistice. Astfel pentru a satisface cele descrise mai sus panourile sandwich pentru usi industriale sectionale sunt produse in trei variante:

Panouri “Finger protect”

sunt panourile cu protectie contra prinderii degetelor au urmatoarele caracteristici:

Sunt construite cu protectie impotriva prinderii degetelor si raspund normelor de securitate ale C.E.

Sunt construite astfel incat imbinarea lor se realizeaza perfect

Sunt prevazute cu garnituri de etansare ce asigura o izolatie perfecta impiedicand patrunderea apei sau prafului

Lateralele sunt inchise cu capace de otel galvanizat ce cresc rezistenta panelurilor

Coeficientul de izolatie termica u = 0.51W/m²K

Prezinta o placa metalica de intrire in zona de fixare a balamalelor

Tratamentul aplicat panelurilor le ofera o rezistenta crescuta impotriva coroziunii

Sunt disponibile in doua inaltimi: 500 mm si 610 mm

Sunt construite din otel galvanizat cu izolatie din poliuretan cu grosime de 40 mm

Sunt prevazute cu folie de protectie pe fata interioara cat si pe cea exterioara pentru a preveni eventualele zgarieturi la manipulare. Foliila de protectie se indeparteaza la montaj

Panouri “Non Finger protect”

sunt panourile tip industrial fara protectie contra prinderii degetelor au urmatoarele caracteristici:

Sunt construite astfel incat imbinarea lor se realizeaza perfect

Sunt prevazute cu garnituri de etansare ce asigura o izolatie perfecta impiedicand patrunderea apei sau prafului

Lateralele sunt inchise cu capace de otel galvanizat ce cresc rezistenta panelurilor

Coeficientul de izolatie termica u = 0.51W/m²K

Prezinta o placa metalica de intrire in zona de fixare a balamalelor

Tratamentul aplicat panelurilor le ofera o rezistenta crescuta impotriva coroziunii

Sunt disponibile in doua inaltimi: 500 mm si 610 mm

Sunt construite din otel galvanizat cu izolatie din poliuretan cu grosime de 40 mm

Sunt prevazute cu folie de protectie pe fata interioara cat si pe cea exterioara pentru a preveni eventualele zgarieturi la manipulare. Foliila de protectie se indeparteaza la montaj

Panourile vitrate

sunt panouri construite dintr-o rama de aluminiu umplerea golurilor putend a fi efectuata cu geam securizat sau policarbonat clar.  Panourile din aluminiu au avantajul ca permit patrunderea luminii naturale in interior, iar in exterior ofera un aspect elegant si modern cladirii.

Panourile vitrate pentru usi industriale sunt realizate din profile de aluminiu de cea mai buna calitate

Panourile vitrate pot fi incluse in usi le sectionale – unul sau mai multe panouri

Usi le industriale se pot realiza  integral din panouri vitrate sau fara niciun panou vitrat

In usi le sectionale industriale cu panouri vitrate se pot include usi pietonale

Panouri cu hublouri

Principalul avantaj al acestor ferestre(hublouri) este ca pot fi montate si dupa o perioada mai lunga de timp de la finalizarea montajului fara pierderi si cu costuri rezonabile. Montarea acestora se realizeaza in panoul sandwich in niste goluri creeate prin taierea panoului. Se poate monta o fereastra pe metru liniar de panou.

Sisteme constructive – sisteme de culisare

Sistem de culisare standard lift – SL

Este sistemul cel mai des utilizat in montarea unei usi industriale sectionale. Usa se ridica in plan vertical aproximativ 260 mm dupa care se intoarce in orizontala pe cele doua sine de culisare. Se recomanda montarea sinelor irizontale cu o inclinatie de minim 5 grade.

Sistem de culisare cu suprainaltare – HL

Acest sistem se preteaza a fi montat in cazul spatiilor cu distanta relativ mare intre limita superioara a golului si coama acoperisului sau fermele metalice. In acest caz usa se ridica vertical mult mai mult in functie de dimensiunea buiandrugului dupa care se intoarce in orizontala pe cele doua sine de culisare. Spatiul interior poate fi folosit la maxim pentru depozitare sau pentru circulatia instalatiilor sau utilajelor de ridicare.

Sistem de culisare vertical lift – VL

Acest sistem  poate fi montat acolo unde inaltimea buiandrugului este cel putin egala cu dimensiunea inaltimii golului. In acest caz usa culiseaza doar vertical.

Sistem de culisare pentru buiandrug redus – LHS

Acest sistem de culisare este utilizat acolo unde buiandrugul nu este suficient pentru instalarea unui sistem standard lift. Buiandrugul minim in cazul sistemelor industriale este de 260 mm. In acest caz usa nu mai culiseaza vertical. In momentul deschiderii panourile culiseaza direct orizontal pe cele doua sine de culisare, iar arcurile nu mai sunt montate in fata pe buiandrug ci in spatele sinelor orizontale.

In afara de aceste sisteme de culisare mai intalnim si sistemul de culisare care urmeaza panta tavanului – FTR. In acest caz sinele de culisare nu se mai intorc in orizontala si urmaresc inclinatia tavanului. Acest sistem de culisare poate fi utilizat impreuna cu sistemul de culisare Standard Lift(SL) si cu suprainaltare(HL) dand posibilitatea utilizarii spatiului interior la maxim.

E bine de retinut ca indiferent de conditiile existente se poate gasii o solutie de montaj in 90% din cazuri, trebuie doar sa luati legatura cu unul dintre colegii nostrii si dupa vizitarea locatiei de montaj sau vizualizarea  proiectului vom incerca sa reproiectam sistemele existente pentru a se adapta conditiilor speciale de montaj.

Nu ezitati sa ne contactati. Deplasarea pana la dumneavoastra, masuratorile si consultanta sunt coplet gratuite pentru a va putea facilita cea mai buna alegere.

Componente usi sectionale industriale

Tambur  cablu pentru usi industriale prin rotirea careia cablul de otel se roluieste si determina urcarea si coborarea usii. Dupa sistemul de sine ce urmeaza a fi folosit la montajul unei usi industriale sectionale, acestia pot fi de mai multe tipuri  – pentru sistem normal, cu suprainaltare sau vertical.

Suport lateral ax pentru usi industriale permite fixarea in structura cladirii a intregului sistem de arcuri, role si elemente de siguranta ce permit ridicarea si coborarea usii.

Rola nylon pentru usi industriale avand ax din otel cu diametru de 11mm si rulment din otel imbracat in nylon aceasta permite culisarea silentioasa a panourilor pe sinele de culisare.

Balama laterala cu suport rola pentru usi industriale din tabla de otel galvanizat de 2.5mm grosime sustine si regleaza panourile pe sinele de culisare prin intermediul rolelor.

Balama intermediara pentru usi industriale din tabla de otel galvanizat de 2.5mm grosime are rolul de a sustine panourile in timpul actionarii usii.

Arc pentru usi industriale din otel cu spire de grosimi intre 5,5 mm si 11,5 mm forta de torsiune a acestora contrabalanseaza greutatea usii permitand ridicare manuala  cu usurinta.

Ax din otel galvanizat de 3mm grosime cu diametru de 25,4 mm prin intermediul caruia forta de torsiune a arcurilor se transmite la rolele pentru cablu.

Dispozitiv de siguranta pentru usi industriale sectionale in cazul ruperii arcurilor si caderii usii opreste caderea usii prin blocarea axului si a celor doua role pentru cablu in cazul ruperii unuia dintre arcuri.

Dispozitiv de siguranta pentru usi industriale sectionale in cazul ruperii cablurilor si caderii usii, opreste caderea usii prin franarea balamalelor inferioare in sinele de culisare.

Sina de culisare pentru usi industriale din otel galvanizat de 2mm grosime cu forma speciala obtinuta prin ambutisare pentru ghidarea rolelor.

Stalp pentru usi industriale sectionale din tabla de otel galvanizat de 2 mm grosime fixeaza sinele de culisare pe structura constructiei.

Maner PVC negru pentru usi industriale sectionale, se foloseste la actionarea manuala a usii din interior si exterior.

Zavor blocare din interior pentru usi industriale sectionale solid, asigura blocarea usii din interior.

Cablu  pentru usi industriale otel multifilar cu insertie de polipropilena cu un diametru de 4mm ce sustine greutatea usii.

Palan cu lant pentru usi industriale sectionale actionat manual cu ajutorul unui lant realizeaza o reductie a fortei necesare de 1/4.

Opritori cu arc, permite oprirea fara socuri dar ferma a usii la deschidere.

Cheder lateral tip EPDM , permite o foarte buna etansare pe partile laterale intre panouri, stalpi si constructie.

Cheder superior tip EPDM, 60mm inaltime se fixeaza pe panoul de sus si etanseizeaza pe constructie.

Profil omega din tabla de otel galvanizat de 1 mm grosime sustine, prin forma sa speciala, rigiditatea panourilor pentru usi mai late de 5500mm.

Yala pentru usi industriale are butuc pentru descuiere si maner pentru deblocare asigurand blocarea/deblocarea usii industriale din exterior si interior.

Solutii durabile si eficiente pentru spatii industriale

Usi industriale sectionale

Pentru a asigura functionalitatea si siguranta spatiilor industriale, alege usi industriale sectionale de inalta calitate. Aceste usi sunt ideale pentru hale, depozite, garaje si alte spatii comerciale sau industriale, oferind solutii eficiente si durabile pentru inchiderea si securizarea acestor zone.

Usile industriale sectionale sunt fabricate din materiale rezistente, precum otel galvanizat, si sunt izolate termic cu panouri sandwich, asigurand astfel o excelenta izolare termica si fonica. Sunt disponibile in diverse dimensiuni si configuratii, pentru a se adapta perfect cerintelor specifice ale fiecarui proiect.

Avantajele usilor industriale sectionale includ:

  • Durabilitate si rezistenta: Fabricate din materiale de inalta calitate, aceste usi sunt proiectate sa reziste la utilizare intensa si conditii dure de mediu.
  • Izolare termica si fonica: Panourile sandwich ofera o izolare eficienta, reducand pierderile de energie si zgomotul.
  • Sisteme de siguranta avansate: Echipate cu mecanisme de siguranta impotriva ruperii arcurilor si cablurilor, senzori de detectie a obstacolelor si alte functii de protectie.
  • Flexibilitate: Disponibile in variate culori si finisaje, usile pot fi personalizate pentru a se integra armonios in orice tip de cladire industriala.

 

Servicii complete de vanzare si montaj pentru usi industriale sectionale

Usi industriale sectionale

Cum functioneaza:

  1. Consultanta initiala: Discutam despre cerintele proiectului tau pentru a identifica cele mai potrivite solutii.
  2. Selectia produselor: Alegem impreuna modelul de usa industriala sectional care se potriveste cel mai bine nevoilor tale.
  3. Montaj profesional: Echipa noastra de specialisti asigura instalarea corecta si rapida a usilor, conform celor mai inalte standarde de siguranta si calitate.

Contacteaza-ne astazi pentru a afla mai multe despre oferta noastra de usi industriale sectionale si pentru a primi o oferta personalizata. Alege usi industriale sectionale pentru a beneficia de solutii durabile si eficiente, ideale pentru orice spatiu industrial.